Hvad er paradentose?

Og hvor farligt er det egentlig?
Paradentose er et bakterielt angreb i den del af kæbebenet, som tænderne sidder fast i. Behandles det ikke i tide vil tænderne blive løse og til sidst falde ud. Afhængig af hvor dybt angrebet er, laves åbne og lukkede paradentoserensninger. Forskellen ligger i om man kan få renset bakterierne ud uden kirurgisk at skulle åbne tandkødet. Ved svær paradentose er flere behandlinger ofte nødvendigt og det kan tage lang tid at komme af med. Folk der ønsker en tandbehandling som f.eks. kroner, broer eller implantater, men samtidig lider af paradentose, skal behandles for paradentosen før den resterende behandling kan finde sted.

Går det væk af sig selv?
Paradentose er ikke noget, der går over af sig selv med tiden. Oplever man tandkødsbetændelse, blottede tandhalse eller mørkerødt, ømt eller blødende tandkød bør man blive undersøgt for paradentose med det samme og få det behandlet. En tidlig behandling kan ofte redde tænderne og spare en omfattende og dyr tandbehandling senere.

Hvorfor opstår det?
Det kan opstå af mange forskellige årsager. Man kan arve anlæg til det fra sine forældre eller det kan opstå grundet mangelfuld tandhygiejne gennem en længere pariode. Det kan også opstå som følge af andre sundhedsmæssige faktorer. Det kan f.eks. være en sygdom eller en behandlingsform der udtørrer mundhulen og derved gør tænderne mere udsatte for at udvikle inflamatoriske tilstande som paradentose.

Dækkes det af den offentlige sygesikring?
Det afhænger af årsagen til tilstanden og den kommune du bor i. For at få svar på om kommunen vil give tilskud, skal du som oftest have et konkret tilbud du kan fremvise. Ring eller skriv til os, så laver vi de nødvendige dokumenter til dig.

Det kan du selv gøre:
Er der tegn på begyndende paradentose, handler det om hurtigst muligt at komme til tandlægen og få startet en behandling. For at forebygge det er det vigtigt at du børster tænder og tandkød korrekt og regelmæssigt. Sørg for at bruge en tandbørste der hverken er for hård eller for blød og børst både tænder og tandkød to gange hver dag. Oplever du at dit tandkød bløder under tandbørstning, kan det både skyldes at du ikke har været grundig nok i en længere periode, eller at du enten børster for hårdt eller bruger en for hård tandbørste.

RING ELLER SKRIV TIL OS!

Tag det første skridt og kontakt os!

+45 60 177 707 • [email protected]

Ring mig op!