Tandlægeskræk

Vi oplever ofte at folk henvender sig med tandlægeskræk og er meget nervøse for den tandbehandling der skal foretages. Nogle gange er folk nervøse fordi tandbehandlingen er meget stor, nogle gange er folk nervøse fordi de ikke ved, hvad der skal ske under behandlingen og hvordan det kommer til at foregå og andre gange er det noget helt tredje, såsom frygt for tandlæger generelt. Hvad end din nervøsitet kommer af, så har vi med stor sandsynlighed oplevet det før og hjulpet én som dig – bedøvelse og smertebehandling er nogle af vores kernekompetencer!

Vi tager det meget alvorligt når folk henvender sig til os med tandlægeskræk og vi kan også roligt sige, at det hele nok skal gå. Vi har sandsynligvis lavet din behandling hundrevis af gange før og det er slet ikke så voldsomt som man gør det til i hovedet eller har set på billeder. Nedenfor kan du se nogen af de mere håndgribelige ting, som vi tilbyder mod tandlægeskræk.

Medbring din egen musik

Vi ser ofte at folk ønske at medbringe og høre deres egen afslapningsmusik under tandbehandlingen. Det er noget vi er vandt til og det er helt fint. Vi har også WiFi på tandklinikken så du kan bruge Spotify eller lignende.

Vollnarkose und Angsttherapie
Vollnarkose

Seedering

For at afhjælpe tandlægeskræk så godt som muligt, tilbyder vi at bedøve (sedere) dig under behandlingen. Sedering er en form for bedøvelse, hvor du både modtager bedøvelse og beroligende medicin. Under behandlingen er du halvvågen og kan derfor samarbejde med tandlægerne ved f.eks. at åbne munden. På grund af bedøvelsen mærker man ingen smerte og angsten dæmpes af den beroligende medicin. Efter behandlingen har du ingen hukommelse af forløbet og føler som udgangspunkt ingen smerte, skulle det alligevel være nødvendigt at give noget smertestillende er vores anæstesispecialister meget fleksible og kan tilkaldes med kort varsel.

Fuld narkose

Vi har som noget særligt mulighed for at tilbyde fuld narkose – eller anæstesi –  til nogle former for tandbehandlinger. Det er normalt ikke en praksis der anvendes, men på baggrund af vores helt nye teknologi og samarbejde med et anæstesihold fra universitetshospitalet, kan vi trygt tilbyde denne løsning.
Fuld bedøvelse under tandbehandling fungere ved, at du bliver lagt til at sove og vågner i vores vågneværelse når behandlingen er overstået.

Det var nogle af de ting, som er lette at sætte ord på. Noget helt andet er den uddannelse og det mindset vi har omkring din tandbehandling. Vi vil opfordre dig til at ringe og høre mere, hvis du er i tvivl 🙂

Vollnarkose