Fordele og Ulemper

Fordele og Ulemper

Skal du have lavet en større tandbehandling, så er det ofte værd at overveje en tandlæge i udlandet. Markedet er dog på nogle områder komplekst, meget teknisk og priserne kan være svære at sammenligne. Vi prøver at nedbryde denne tendens og har derfor hjulpet dig med nogle punkter, som er gode at overveje for. Det tager kun et par minutter at læse, men klæder dig til gengæld rigtig godt på til at kunne belsutte om en tandlæge i udlandet er noget for dig.

Her er de vigtigste ting:

Fordele

Når du tager til udlandet og får lavet din tandbehandling, er det naturligvis fordi det giver dig en række fordele fremfor at blive behandlet i Danmark. Der er dog nogle forskelle på, hvad du kan forvente i de forskellige lande – vi vil nøjes med at fortælle om fordelene ved at tage til Ungarn, da det er dét vi ved noget om.

Prisen

Betaler du for meget?
Der er ofte mange penge at spare ved at tage til udlandet. Selvom besparelserne er meget høje i nogen lande, kan det også blive for meget. Vi vil altid anbefale Tyskland eller Ungarn. På vores klinik sparer du typisk 50-70 %.

Kvaliteten

Er kvaliteten i orden?
Kvaliteten på tandbehandlinger er generelt høj i Ungarn. På vores tandklinik er den på mange behandlinger højere end i Danmark. Årsagen er bl.a. at vi kan købe mærkevarer billigere end i Danmark. Til implantater anvender vi mærkerne Zimmer, Dio og Straumann. Vi anvender aldrig Alpha Bio eller tandkroner fra Kina.

Tilskud

Ryger dit tilskud?
Da både Danmark og Ungarn er medlemmer af EU, er du berettiget til samme tilskud uanset, hvor du bliver behandlet. Det betyder, at du kan få en bedre tandbehandling for pengene eller spare penge på den samme behandling.

Ekspertise

Er de nu gode nok?
Eftersom tandturisme er en af de største brancher i Ungarn, behandler de ungarske tandlæger rigtig mange patienter. Antallet af implantater en ungarsk tandlæge laver om året, tælles oftest i tusinder.

Mere behandling for pengene

Får du nok for pengene?
Da prisen ofte er meget fordelagtig i Ungarn kan du også få råd til en bedre eller mere omfattende behandling end du ellers ville. Et DIO-implantat bliver fremstillet i Sydkorea, hvad enten du køber det i Danmark eller i Ungarn, hele løn-niveauet er bare generelt lavere i Ungarn.

Ulemper

Selvom folk typisk tager til udlandet efter en tandbehandling fordi der er flere fordele end ulemper, så er der alligevel nogle ting, som det er godt at være opmærksom på. Nedenfor ser du en liste over de væsenligste ting, som det er værd at tænke over.

Rejseudgifter

Forsvinder gevinsten ved rejsen?
Selvom tandbehandlingen er billigere i Ungarn, koster rejsen og opholdet også noget. Derfor skal behandlingen have en vis størrelse før det kan betale sig at rejse efter den. Som tommelfingerregel skal tandbehandlingen koster over 10.000 kr før det kan betale sig at rejse efter den.

Tiden det tager

Spilder du tiden?
Nogen tandbehandlinger kræver flere ture til Budapest og vi bliver nødt til at have dig et par dage for at kunne udføre og kontrollere arbejdet ordentligt. Normalt skal du være der 1-2 gange af 3-5 dage. Implantater, kroner, broer og proteser er oplagt at få lavet i udlandet, mens voldsom paradentose sjældent kan betale sig.

Hvad nu hvis

Hvad hvis det går galt?
Hvis noget ikke holder så længe som det skulle er det naturligvis sværere at komme tilbage til tandlægen i udlandet. Du er dog omfattet af samme garantiregler da det er EU lovgivning der dikterer disse. Undersøg evt. hvordan din udenlandske tandlæge forholder sig til en sådan situation.

Kommunikation

Taler de dansk?
Det er ikke normalt at udenlandske tandlæger taler dansk. Mange af dem taler kun deres eget sprog og engelsk eller tysk. Der findes dog større tandklinikker med personale der taler flere sprog.

Myter

Bliver du overbehandlet?
Man hører tit om tandlæger i udlandet at de overbehandler eller at kvaliteten ikke er i orden. Denne påstand er dog ikke statistisk beviselig. Nøjagtigt som derhjemme, bør du finde en tandlæge du stoler på og har en god mavefornemmelse omkring. Du kan danne dig et indtryk på baggrund af andres meninger, men du bør også selv lære tandklinikken at kende for at kunne danne din egen mening.

RING ELLER SKRIV TIL OS!

Tag det første skridt og kontakt os!

+45 60 177 707 • [email protected]

Ring mig op!