Æstetisk tandpleje

Æstetisk tandpleje

Æstetiske løsninger er blevet topprioritet inden for tandlægevidenskab på det seneste, da de nyeste teknologier tillader high-end kvalitets tænder, som ser ud nøjagtigt som originalerne. Fuld-keramiske kroner er blevet topmoderne behandlinger, tilgængelige til en rimelig pris. Vi taler om æstetisk tandpleje, hovedsagelig når udseendet eller tændernes form skal korrigeres.

Finer/facader
e.Max porcelæn finer – 350€
indlægninger
Indlæg – 290€
Kroner
Porcelæn brændt på metal – 250€
Zirconium – 390€
e.Max fuld porcelæn – 390€
Gå ikke glip af muligheden!

TANDKRONER OG BROER

I tilfælde af at en tand er meget beskadiget eller skæv, men at roden derudover er rask, der ikke er betændelse og tanden derfor kan bevares, dækkes tanden af en tandkrone. En tandkrone beskytter tanden og løser både de funktionelle og æstetiske problemer. Med kroner og broer kan vi efterligne de rigtige tænder perfekt, så selv erfarne øjne ikke kan se forskellen mellem original og erstatning. Kroner og broer fremstilles hovedsageligt af keramik brændt på metal eller af fuld keramik.

Hvis der bruges naturlige tænder til en bro, bliver de forberedt (slebet ned) for at kunne bære broen.

En krone kan fastgøres på et implantat, også hvis tanden ikke eksisterer mere eller skaden er så omfattende, at den skal fjernes og udskiftes. I dette tilfælde taler vi om en implantatkrone.

Vi taler om en tandbro, hvis en eller flere manglende tænder behandles med en proteseløsning i stedet for at placere et implantat. En bro består altid af mindst tre dele og strækker sig over den manglende tand ved at blive fastgjort på de to nabostænder, som fungerer som søjlerne i broen – eller på to eller flere implantater med samme funktion. Så taler vi om en tandimplantatbro.

Broens elementer er også kroner og næsten alle kroner og broer lavet af metal med keramikforing eller fuld keramik (Zirconium keramik).

Følgende typer kroner og broer er de mest almindelige

Porcelæn fusioneret til metal krone: Disse kroner har en metalramme og en keramikforing på overfladen. Med keramikken skabes den anatomiske effekt. Disse kroner er billige og alligevel giver de en god stabilitet og æstetik. Både funktion og udseende er godt, derfor er det den mest valgte kronetype. Meget afhænger af den keramiske tandtekniker i laboratoriet, der påfører den keramiske belægning, da han/hun vil afgøre det endelige udseende, og hvis arbejdet bliver gjort grundigt, kan resultatet være en fuld anatomisk tand, der ser ud præcis som en naturlig tand. Også det anvendte materiale er af stor betydning, så sørg altid for at det bedste materiale bruges til dit tandarbejde.

e.Max fuld keramisk krone: Denne metalfri kronetype presses af en keramisk blok, derfor kaldes den ofte presset-keramisk krone. E.Max kroner er meget modstandsdygtige og ligner naturlige tænder, bruges normalt i den forreste region, hvor æstetikken har en stor rolle.

Zirconium krone: ligesom fuld keramiske krone, er Zirconium kroner også helt metalfri, ekstremt resistente og kan modstå selv den stærkeste tyggekraft. Bruges derfor ofte i bagsiden til udskiftning af kindtænder, hvor trykket er det højeste. Zirconium er også perfekt til stærke, holdbare, højæstetiske broer. Det produceres med den såkaldte CAD / CAM-metode (computerstøttet design / computerstøttet fremstilling), hvilket betyder at kronerne og broerne planlægges digitalt og individuelt, og også produktionen styres af en computer. Tænderne laves individuelt ud af en Zirconium-blok, og bliver derefter anatomisk foret med keramik.

Alle de sædvanlige trin til din nye krone (5-8 arbejdsdage):

 1. Udarbejdelse af behandlingsplanen baseret på røntgen og fysisk kontrol.
 2. Klargøring af tanden og anvendelse af kortvarig midlertidig krone.
 3. Forskellige afprøvninger i alle faser af produktionen (for at kontrollere formen, montering, farve osv.)
 4. Afsluttende påsættes tandkronen enten ved cementering eller skruning, afhængig af den anatomiske situation.

Hvor meget koster en tandkrone?

Et porcelæn brændt på metal koster 250 €

Zirconium kroner og e.Max keramiske kroner koster 350 €.

Samme priser gælder ved tandbroer, en fast tandbro af 3 enheder porcelæn brændt på metal koster 750 €, Zirconium bro koster 1050 €.

Hvor længe holder en tandbro?

Velfremstillede tandkroner og broer af høj kvalitet bør holde i 15-20 år eller længere, men meget afhænger af patienten, hvordan han / hun vedligeholder broen eller kronen. Korrekt hygiejnisk rengøring er nødvendig både regelmæssigt derhjemme og også mindst én gang hvert år af en specialist.

FACADER (FINÉR)

Porcelæn og kompositfinér er særdeles vellykkede løsninger i dag, fordi kun en meget lille mængde tandemalje fjernes og tænderne behøver ikke at få en krone med det samme. Porcelænsfacader er meget smukke og holdbare.

Typer af facader (finér): hvad betyder komposit eller direkte finer?

Kompositfinér betyder, at tanden ikke slibes, der er intet aftryk og ingen tandtekniker nødvendig, derimod kan hele behandlingen udføres på tandklinikken i et eller to trin. Efter at have fjernet de gamle fyldninger og de beskadigede dele sætter tandlægen tanden op og dækker den derefter med en æstetisk kompositskal. Dette stiller krav til særlige teknikker og tandlægens kunstneriske fornemmelse. Under behandlingen bruger tandlægen sammensatte materialer af forskellig tone og farve fra de dybe lag til overfladen. Resultatet er en smuk restaurering, der ligner den naturlige tand.

 

Alt om facader (Finér)

Hvornår kan det betale sig at lave kompositfiner?

Sammensat finér kan laves i alle tilfælde, hvor der ikke mangler noget af tanden eller hvor kun en meget lille del af en tand mangler. Dette er ofte tilfældet, når tandforfald eller større fyldninger forekommer. Kompositfiner kan også ændre tændernes form og farve. Det er også muligt at udføre en tandblegning af de resterende tænder før opbygningen af ​​den sammensatte finer foretages, så der kan dannes en ny tandfarve på hele tandsættet, der er har nøjagtig den ønskede nuance. Tandblegningen og den sammensatte finer imødekommer til sammen det forventede resultat til æstetik. I nogle tilfælde vælger patienterne sammensatte finér, hvis de ikke er interesserede i at vente på porcelænsfiner, da de også kræver tandteknikerens arbejde og derfor tager længere tid at fuldføre.

e.Max Finer – Hollywood Smilets hemmelighed

Porcelænsfiner er den ideelle løsning til at skjule mindre fejl, misfarvning og æstetiske mangler. Porcelænsfiner er den mest elegante præstation af æstetisk tandpleje. Omhyggeligt design, ekstremt præcis forberedelse fra tandlægen og æstetisk krævende arbejde fra tandteknikeren er påkrævet. Arbejdet og den energi, der kommer i spil, belønnes imidlertid – lyse, naturligt flotte, smukke tænder. Det er selvfølgelig ikke ubetydeligt, at hele kronen ikke behøver at blive poleret, og mange værdifulde proteser behøver ikke fjernes, arbejdet vises kun på tandens forside.

Hvad er proceduren ved en facade/finér behandling?

 • Som det første deltager patienten i en tandkonsultation. Han / hun undersøges grundigt af tandlægen, hvorefter de diskuterer behandlingen sammen.
 • Derefter fjerner tandlægen et minimalt lag på ca. 0,5 mm fra tandens forreste overflade.
 • Efterfølgende tages et præcist aftryk fra patientens tænder, så tandteknikerne kan lave porcelænsfineren.
 • Imens porcelænsfineren bliver lavet, vil patienten modtage en midlertidig finer for at bevare æstetikken i tænderne og undgå ubehag.
 • Porcelænsfineren fastgøres på næste besøg hos tandlægen med et meget stærkt specialklæbemiddel.
  Hvad skal jeg vælge: komposit eller porcelænsfiner?
 • Dette spørgsmål bliver ofte stillet, når det kommer til æstetisk fornyelse af fortænder. Der er betydelige forskelle mellem de to behandlinger.

Hovedtræk ved kompositfinér:

 • hurtig
 • kan for det meste gøres i en behandling
 • billigere
 • ingen tandtekniker er nødvendig
 • flot, mærkbart resultat efter én tandbehandling

Hovedtræk ved porcelænsfiner:

 • langsommere teknik
 • produktionen tager 1-2 uger
 • en tandtekniker er nødvendig
 • dyrere teknologi

Med denne teknik kan de smukkeste æstetiske indgreb udføres

For at træffe beslutningen skal disse forskelle tages i betragtning. Patienternes budget og æstetiske behov er ikke alle de samme. Hvis du er på udkig efter en af ​​de fineste, mest naturlige og udsøgte løsninger, vil du helt sikkert vælge porcelænsfiner. Men hvis du leder efter en hurtig og forholdsvis billig løsning, der kan genoprette tænderne smukt og pålideligt, så er sammensatte finér et godt valg.

Efter finerbehandlingen

Rengøring af finér er meget vigtigt. Finérfacaderne kan ikke forgå som almindelige tænder, men det kan tanden nedenunder. Derfor bør rådgivning om oral og tandpleje følges nøje. Porcelænsfinér modstår misfarvning forårsaget af mad, men det anbefales at reducere forbruget af nogle drikkevarer som kaffe, te eller rødvin.

Levetiden på finer varierer. Det kan også påvirkes af genetik, tand- og mundhygiejne. Generelt holder finér fra 8 til 12 år, men i tilfælde af ordentlig livsstil og god tandhygiejne kan levetiden øges. I slutningen af ​​deres liv falder de af klæbemidlet. Hvis det er nødvendigt, skal finéren udskiftes.

Hvilke skønhedsfejl kan dækkes med finér?

 • problemer med tandform
 • mellemrum
 • tandflænger
 • misfarvning
 • brud i kanten af tanden
 • skæve tænder

Fordelene:

 • minimalt invasiv uden risiko
 • metal-fri
 • misfarves ikke
 • er robust og ridsefast
 • ligner rigtige tænder
 • holder længe

Alle de sædvanlige trin til dine nye finer (5-8 arbejdsdage):

 • Udarbejdelse af behandlingsplanen baseret på billeder og fysisk kontrol.
 • Klargøring af tand og anvendelse af kortvarig midlertidig finer.
 • Forskellige prøvninger i alle produktionens faser (kontrol af form, montering, farve osv.)
 • Påsættelse af finér.

Hvor meget koster finer?

Kompositfiner koster 165 € per styk, e.Max porcelænsfiner koster 350 € per styk inklusiv den midlertidige finer, et komplet sæt af finér består normalt af 8 stykker og koster 2800 €.

TANDBLEGNING

Vidste du, at andres generelle billede af os, er stærkt påvirket af vores smil og vores tænder?

Ifølge en undersøgelse bemærker vi smilet og tænderne ved det første møder med nye mennesker i 78% af tilfældene.

Er du ikke tilfreds med farven på dine tænder? Vil du gerne have hvidere tænder? Vi kan hjælpe dig med gøre dine tænder mere attraktive gennem professionel tandblegning.

Der er to mulige måder at gøre dette på: blegning hjemme med et tandblegemiddel fra tandlægen eller en professionel tandblegning hos tandlægen. På vores klinik kan du vælge mellem begge muligheder, og vi hjælper dig naturligvis med at finde den mest passende løsning til dig.

ALT OM TANDEHVIDNING

Før blegningen er det dog værd at lige at rydde lidt op i tandsituationen inden. Normalt er det nok at få foretaget en professionel tandrensning, fjernelse af tandsten og saltpolering. Men nogle tænder kan kræve behandling før tandblegning.

Indtag af mad og drikke, der indeholder masser af farvestoffer (kaffe, te, cola, alkohol) eller rygning er medvirkende til at farven inden blegningen vender tilbage. Derfor er det uanset hvilken metode du vælger nødvendigt at pleje dine tænder efter behandlingen for at sikre en langvarig succes.

Hos Evergreen Dental bruger vi den mest avancerede LED-blegelampe, der giver en lysning på op til 8-9 nuancer på en session.

Tandblegepriser hos Evergreen Dental er 150 € for en eller 250 € for begge kæber. Skræddersyede tandblegeskinner med tandblegning hydrogenperoxid gel koster 350 €.

Here you can read more about teeth whitening.

If you are interested in a teeth whitening you can contact us here.

Invisalign

Er du ikke tilfreds med den måde, dine tænder ser ud på, men du vil helst ikke have fremtrædende bøjler?

Specialisterne hos Evergreen Dental har løsningen!

Der er ikke mange ungarske klinikker, der har adgang til de originale Invisalign usynlige tandrettere. Evergreen Dental er en af de få undtagelser, da vi altid tilbyder de nyeste og mest veldokumenterede teknikker. Derfor bruger vi kun de højeste kvalitetsmaterialer og systemer som Invisalign.

Evergreen Dental – den ungarske referenceklinik for Invisalign i Budapest

Invisalign er en usynlig ortodontisk enhed lavet med en unik tredimensionel teknologi.

ALT OM INVISALIGN

Inden behandlingen tager vores specialist et aftryk af dine øvre og nedre tænder og foretager de nødvendige panorama- og teleradiografiske scanninger. Efter grundigt at studere og sammenligne disse, laver vi behandlingsplanen ved hjælp af specialplanlægningsprogrammer. Ved hjælp af dette program kan vi designe og se slutresultatet på forhånd.

Afhængigt af kompleksiteten af ​​tændernes tilstand skaber vi et varierende antal gennemsigtige plastskinner til den øvre og nedre tandbue.

Denne usynlige enhed skal skiftes regelmæssigt – normalt hver anden uge – til den næste i serien. På denne måde opnår vi det ønskede resultat på en gradvis og blid måde.

Selvom Invisalign-enheden kan synes meget simpel, kan de fleste tand-uregelmæssigheder (fx manglende plads til tænderne, åbent bid, krydsbid osv.) behandles med den.

Hvorfor vælge de usynlige Invisalign tandrettere?

• Ved hjælp af computersoftwaren kan vi på forhånd vise det ønskede slutresultat.

• Resultatet kan planlægges fuldstændigt, trin for trin.

• Plastskinnerne er nærmest fuldstændigt gennemsigtige, derfor er det næsten umuligt at bemærke dem, mens de er i brug.

• Meget hygiejnisk og lettere at rengøre end en traditionel limet bøjle.

• Det forventede resultat kan opnås hurtigere end med en traditionel fast enhed.

• Det har ingen metalliske dele, der kan skade tandkød eller læber.

• Det er så behageligt at bruge, at vores patienter efter en tid ikke engang mærker enheden i deres mund.

• Det kan altid fjernes fra tænderne.

• 5 års garanti efter behandlingen. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, får du yderligere justeringer uden ekstra omkostninger, indtil du er tilfreds.

Fremgangsmåden for en fuld Invisalign behandling:

1. Send os et billede af dine tænder – vores specialister vil kontrollere, om du er velegnet til Invisalign

2. Konsultation + forberedelse: I løbet af det første besøg tager vi specielle røntgenbilleder, billeder og aftryk

3. Planlægning: Der sendes en digital plan til dig, der viser bevægelsen af ​​dine tænder og antallet af justeringer, der er nødvendige.

4. Produktion: I løbet af dit andet fysiske besøg påføres de nødvendige klinker (små prikker af æstetisk fyldstof, der stabiliserer tandretterne), og tandretterne overleveres.

5. Kontrol: Vi foretager en hurtig kontrol når du er ca. halvvejs i din behandling.

6. Endelig behandling: Efter den sidste justering er der brug for et sidste besøg, hvor klinkerne fjernes, og der laves en stabiliserende skinne.

Invisalign usynligt tandretningssystem har også en række andre fordele og bruges ofte, når der kræves en kombineret behandling af tandimplantater og bøjler. Få al information fra Evergreen Dental om Invisalign i Budapest.

Kontakt os

Dr. Soma VeszprémiLead clinician

Upload dit røntgenbillede