Fyldning, Indlæg, Onlay

FYLDNING, INDLÆG, ONLAY

I dag er huller i tænderne blevet meget udbredt. Heldigvis har vi dog adgang til stadig bedre løsninger til forebyggelse og behandling ved hjælp af fyldning, indlæg eller onlay.

Huller kan ikke tilbageføres, men de kan stoppes, og derfor er tidlig anerkendelse og behandling yderst vigtig. Først vises en brunlig hvid plet på overfladen af ​​tanden, så spredes den, mens den beskadiger tandens væv. Jo tidligere behandlingen finder sted, desto bedre.

Den vigtigste behandling for huller i dag er hvid tandfyldning. De inficerede, blødgjorte dele fjernes ved hjælp af et specielt bor, naturligvis under bedøvelse, hvis det er nødvendigt, så man kan sidde gennem behandlingen uden at opleve smerter.

Fyldninger er i dag (mod tidligere tider, hvor amalgam blev brugt til metalfyldninger) lavet af komposit, en høj-kvalitet tandplastik. Dette materiale påføres i blød tilstand, og det hærder, når der belyses og giver en stabil, æstetisk højkvalitetsløsning, mens problemet med huller i tænderne løses. Meget vigtigt er kvaliteten af ​​det brugte fyldmateriale, da dette er afgørende for holdbarhed og udseende. Når vi placerer kompositmaterialet i hulrummet med en særlig påfyldningsteknik, genopbygger vi den oprindelige anatomiske form af tanden og genopretter dens funktion.

Du kan benytte fyldning, hvis dine tænder er blevet beskadiget i et omfang, der kan genoprettes ved hjælp af en fyldning.

Også mange patienter søger sikker fjernelse af amalgamfyldninger for at erstatte metalfyldningerne med hvide fyldstoffer. Til dette formål isolerer vi området for at sikre, at ingen amalgam kommer ind i kroppen, når de fjernes.

Æstetiske indlæg

Et indlæg er nødvendig, når hullet har en størrelse eller placering der gør, at en almindelig fyldning ikke er tilstrækkelig, og en mere omfattende fyldning, der er produceret i laboratoriet, er nødvendig. Indlæg er en meget god mulighed for at redde en tand med stort hul. Materialerne der bruges til indlæg er guld, komposit eller keramik.

Faktisk er indlæg en slags fyldning, der er lavet af en tekniker baseret på et aftryk, som fastgøres i tanden med et klæbemiddel. På samme måde som når man laver en påfyldning fjerner vi først de forfaldne dele af tanden. Derefter borer vi hullet til i dén form – hvor vi naturligvis sørger for at ofre så lidt af tanden som muligt – der er bedst egnet til korrekt fastsættelse af indlægget.

Dernæst laver vi et aftryk. På baggrund af dét laver teknikeren indlægget ved hjælp af kompositmaterialer af høj kvalitet eller keramik, hvor keramik normalt holder længere. Endelig sættes det fast i tanden med et dertil egnet klæbemiddel.

Med et indlæg kan vi helt gendanne den anatomiske form, funktion og æstetiske udseende af dine tænder.

Indlæg gør det altså muligt at restaurere tanden uden at påsætte en ny krone.

I modsætning til indlæg har vi “onlays”, der erstatter dele af krone. Onlays bruges på ydersiden af ​​tænderne, når fyldningen også omfatter udskiftning af tandkanten.

Også onlays kan laves af guld, komposit eller keramik, dog er indlæg og onlays af guld ikke så populære mere, da de ikke ser naturligt ud og vejer mere. Ud over laboratorieomkostningen skal prisen på guld også medregnes, da der til en indlæg skal bruges 3-6 gram guld.

HVOR MEGET KOSTER EN HVID FYLDNING?

Den hvide fyldningspris afhænger af mængden af ​​overflader, der skal genoprettes. Afhængigt af situationen kan dette være mellem 1 og 4 overflader, men de fleste gange påvirkes en eller to overflader. Hvid påfyldning koster 80 Euro ved Evergreen Dental på op til 2 overflader.

HVORNÅR ER DER BEHOV FOR EN INDLÆG ELLER ONLAY I STEDET FOR EN FYLDNING?

  • I tilfælde af større huller
  • For at sikre en rodbehandling
  • For at justere bidhøjden
  • Ved udskiftning af store gamle amalgamfyldninger
  • For at gendanne tyggefunktionen
  • Til udfyldning af huller i kindtænder
  • Hvis der er brug for en brostolpe til større tandarbejde

HVOR MEGET KOSTER ET TANDINDLÆG?

Afhængigt af materialet koster et tandindlæg 240-390 €. Det samme gælder for onlays. Hvis det valgte materiale er guld, skal prisen på guld tilføjes.

Anmodning om tilbagekald