Peridontologi – Endodontologi

PERIODONTOLOGI

Periodontologi: Behandling af tandkødsproblemer er en kompleks proces

Enhver behandling af periodontale sygdomme starter med en meget grundig tandhygiejnisk forberedelse. Tandsten og hærdet plak over tandkødet kan fjernes af en tandplejer. Opbygningen af ​​hærdet plak under tandkødet er vanskeligt at få adgang til og skal fjernes af en periodontist.

Dette trin kaldes curettage. Under denne proces bliver poser omkring tænderne under huden rengjort under lokalbedøvelse. På denne måde fjernes ikke blot plak, men også alt det inficerede væv i det omkringliggende område. Vi skelner mellem lukket og åbent curettage. Under lukket curettage åbnes tandkødet ikke, det er kun udstyret der føres ned i lommerne. Når du laver en åben curettage åbnes tandkødet for at nå det berørte væv for bedre rengøring.

Efter en curettage er der altid behov for kontrol 3-4 uger senere. Under kontrollen, kontrolleres resultaterne af curettagen og den aktuelle status af tænderne for at afgøre, om behandlingen skal fortsættes. Vores periodontist giver altid omfattende rådgivning under hver session, så patienten kan bevare det opnåede niveau af tandhygiejne. Flere gentagelser af processen kan være nødvendigt; i værste fald kan op til tre behandlinger være nødvendige. I tilfælde af periodontal sygdom bør man følge disse trin for at opnå langsigtet tandhygiejne og skabe et godt mundtligt miljø for en stabil, langsigtet løsning som tandimplantater.

I tilfælde af at tandkødssygdommen er meget avanceret, kan yderligere behandlinger være nødvendige. Behandlingstypen varierer fra individ til individ, og kan kræve en række forskellige handlinger, som f.eks. tandkødskirurgi. Vi tilbyder altid en individuel løsning til at løse eventuelle tandproblemer, herunder periodontale problemer. Hvis der er et parodontalt problem, når man gerne vil have tandimplantater, begynder vi altid med at løse det oprindelige problem. Mundtlig hygiejne skal være optimal, før tandudskiftning kan finde sted, fordi hvis fundamentet ikke er godt, så kan vi ikke bygge videre på det. Hvis du har parodontale problemer, skal du opsøge en tandlæge så hurtigt som muligt! Vores periodontister kan ses her.

ENDODONTOLOGI

Rodbehandlinger – hvis tanden er kronisk betændt, meget følsom og ikke længere kan reddes, men roden stadig er stærk, kan kernen af tanden og nerverne fjernes og derved kan tanden fyldes ud hele vejen ned igennem rodkanalerne. På denne måde kan tanden reddes, selvom den ikke forbliver i live. Den rodbehandlede tand kan også bruges som en rod til en krone. I disse tilfælde skal der normalt indsættes en stift i rodkanalen for at give yderligere styrke til roden, så den kan bære kronen. Denne stift er lavet af metal eller glasfiber. En tand har normalt 1-4 kanaler. Fortænder har 1 kanal, kindtænderne har normalt 3 kanaler, men kan have helt op til 5 rodkanaler. Tandlæger hos Evergreen Dental bruger normalt et mikroskop til rodbehandling, da det er meget vigtigt, at roden er fyldt ud hele vejen. Hvis rodfyldningen ikke er korrekt udført og efterlader huller, kan risikoen for betændelse gennem bakterieangreb forårsage store problemer, der fører til tab af tanden.

BEHANDLINGENS VARIGHED

Det er ikke muligt at fastslå, hvor længe en rodbehandling vil vare, da det måske skal gentages flere gange. Årsagen til det er, at betændte tænder først skal have fjernet pulpa og derefter medicinsk skal renses ud meget grundigt. Afhængig af situationen afgør tandlægen, om den permanent kan fyldes med det samme, eller om der er brug for flere runder af rengøring, før det kan forsegles permanent.

Ring tilbage